CarpinOn.

CarpinOn.

Söndag. Dagens fiskepass fick ställas in då influensan fortfarande inte lagt sig helt. Tråkigt. Mycket tråkigt. I helgens fina vårväder lär man haft en hygglig chans till fisk, men hälsan måste gå före. Det som gör det ännu tråkigare är att det heller inte lär bli något fiske kommande två veckor då arbetet kommer ta upp mesta delen av min tid. Skönt ändå att säsongen är på gång, helt klart. Så till det positiva. Det ser ut att bli två semester veckor i Maj. Vecka 19 samt 21. Inte sammanhängde, men det är av akademisk betydelse. Skönt är bara förnamnet. Vilka karpar jag väljer att utmana är ännu inte skrivet i sten. Det är inte ens bestämt om jag väljer att avverka båda veckorna på bortaplan, eller om en vecka blir här hemma. Chansen till lyckat fiske är givetvis större här hemma. Den som lever får se.

Så tillbaka till förkylningen. Denna satans influensa. Om man inte visste bättre hade man kunnat tro att mina näsa var ett biflöde till självaste Donau. I själva verket tror jag allt handlar om att vi i England förra helgen drack alldeles för lite kaffe. För i praktiken alla som deltog i resan har åkt på influensa av olika grad. Till resan vi gjorde så. Målet var alltså karpmässan CarpinOn på Five Lake Resort utanför Colchester. En trevlig och smidig tillställning. Vi (Jag, Birger, Jonas, Magdalena, Rikard Bengtsson, Logan, Ronnie, Frida) åkte från kastrup fredag förmiddag, medans Håkan, Richard, Pär och Henric åkte från Landvetter.

Helgen spenderades i goda vänners lag på en mycket bra mässa. Skall man dra paralleller till Zwolle vinner den här mässan alla dagar i veckan. Storleken på mässan kanske bara var 1/3 gentemot Zwolle, men här var de flesta stånden klart värdiga att passera. Medans det i Zwolle fanns många utställare som tävlade om att göra så dåligt bete som möjligt. Klart bra mässa med andra ord. Och hotellet var riktigt fint!. Enda smolket i bägaren var väl maten som inte gjorde sig värd priset. Men, man kan inte få allt. Skall väl heller inte glömma att nämna föredragen som överlag var bra. Dave Lane, Darrel Peck, Frank Warwick och framför allt Terry Hearn fick väl godkänt. Undertecknad blev motiverad att lära sig mer om zig-fisket efter hört på Frank och Dave. Jag har varit lite av en antagonist till det, men får nog backa och ge det några försök i sommar. Inte bästa årstiden, men skall fiska några nätter i holmadammen helhjärtat med Zig och se om man kan utveckla metoden.

Medans de som tagit sig till England via landvetter begav sig hemåt under söndagen stannade vi andra ytterligare ett dygn i London och Kensington. Fint område även om jag tycker storstäder är överskattat. Buckingham Palats liksom?. Massa turister med selfiesticks,, det blir bara löjligt i min mening. Summering – trevlig resa med mycket gott sällskap!. Tack för den här helgen kamrater.

Hearn

Terry Hearn. En levande legend som höll ett mycket uppskattat föredrag.