En förmiddag längs kanalen.

En förmiddag längs kanalen.

Torsdag. Veckans enda lediga dag och således enda chansen till ett vettigt pass. För dagen stod valet återigen mellan Holmadammen och Vallgraven. Det förstnämnda alternativet betydligt enklare, men kanske inte lika exotiska fiskar. För att göra en lång historia kort föll valet på graven. Ett trögt men häftigt vatten där varje fisk är värd sin vikt i guld.

Jag, och kamrat Benny begav oss ned med tåget under morgonen och satsade på en gammal plats som tidigare gett fisk. Tyvärr var förhållandena för dagen nog inte optimala. Onsdagens nederbörd hade sänkt vattentemperaturen, och de nordvästliga vindarna för dagen var inte snälla. Vi fiskade fram till middag innan vi beslöt oss för att avbryta, utan tillstymmelse till aktivitet. Så var det ändå igång för året, kanalfisket alltså. Jag hoppas kunna knippa åtminstone någon ny individ under året, även fast vattnet inte kommer vara prio.

* Antal kortpass under året. Skall Försöka räkna antalet nätter samt morgon/dags/kvällspass, d.v.s kortpass. Siffran under varje inlägg är för att förenkla för mig själv.

(2)*