Om mig

En blogg som kommer att fungera som en sorts personlig dagbok för undertecknad i jakten efter karp. Det skall inte sägas att jag är någon fantastisk skribent eller lysande grammatiker. Men jag hoppas ändå kunna förmedla en känsla av kärlek till karpfisket. Jag kommer att skriva så utförligt jag kan om mitt och till viss del även vänners fiske. Det kommer dessutom komma upp ett gäng sjöpresentationer utifrån mitt eget perspektiv. Beskrivningar om sjöar jag besökt runt om i Sverige. Förhoppningsvis även lite trevliga bilder och till och med videos. Det skrivs för lite om svenskt karpfiske, och jag hoppas fler inser hur kul det faktiskt är att skriva och förmedla känslor.

Om mig. Född -90, uppvuxen i Alingsås som ligger en sådär fyra mil öst om Sveriges vackraste stad (Göteborg). Arbetar som kock och har förutom fiskeintresset en stor passion för matlagning i alla dess former. Även sport och då främst fotboll ligger varmt om hjärtat. Är en stor Serie A älskare samt supporter till SSC Napoli. Om det finns något lika adrenalinstint som att fånga en stor karp, är det att stå i Curva B på Stadio San Paolo.

Fiskat har jag gjort sedan barnsben. Som fiskande tonåring i vår lilla stad blev man varmt omhändertagen av Alingsås Sportfiskeförening (ASFF). Trots ens ring ålder blev man medtagen på diverse specimen expeditioner i sann sportfiskeanda. Första försöket på karp gjordes 2005. Under ett par år varvades karpfiske med annat specimenfiske, innan jag till slut insåg att det var Cyprinus Carpio som var arten för mig. Västkustens pärla, Härlanda Tjärn får räknas som både hemma- och favortivatten. Annars ser jag stor spänning i att åka söderut och utforska helt, för mig, nya vatten. Även om det sällan är nyckeln till framgång. Utlandsfisket är också något som kommer utökas i framtiden, även om de Svenska karparna rankas högst.

Namn: Joakim Jacobson, Ålder: 27 år, Bor: Alingsås, Arbete: Kock, Fiskebil: Renault Kangoo -11, Fiskat karp sedan: 2005, Största Spegelkarpen: 19.76 kilo (Sverige), Största Fjällkarpen: 13.44 kilo (Sverige) / 14.98 (Utland), Favoritbete: Fusion & Hybrid, Favoritvatten Sverige: Härlanda Tjärn & Henrikstorp, Favoritvatten Utland: Lago di Bolsena.

Visioner inför 2017: En karp över 20 kilo. Egentligen mer utav en långsiktig vision, men möjligheten finns och jag skall jaga vidare under året. Som ni säkert förstått har undertecknad svårt att bara hålla sig till 1-2 vatten per säsong. Något som är att föredra om man skall lyckas. Målet med året  får väl vara att hålla sig till sex olika vatten inklusive en vecka i kroppis till hösten. Samt att kunna bocka av åtminsone en av punkterna nedan. En stor fisk från mölndalsån hade smakat så man i framtiden kan ge sig på den stora utmaningen, Göta Älv.

* Karp över 20 kilo (mer utav en långsiktig vision).

* Karp över 15 kilo från Henriksstorp/Ybbarp.

* En utav två stor individer från Mölndalsån.

* En fisk från Surtesjön (gamla stammen).

* Fiska minst 50 nätter i Sverige var av en vecka i Kroppkärr till hösten.

  • Personlig Rekord
  • Spegelkarp (Sverige): 19.76 kilo.
  • Fjällkarp (Sverige): 13.44 kilo.
  • Gräskarp (Sverige): 10.14 kilo.
  • ——————————————–
  • Spegelkarp (Utland): Ovägd.
  • Fjällkarp (Utland): 14.98 kilo.
  • Gräskarp (Utland): 11.80 kilo.
  • ——————————————–

Sjöar undertecknad besökt (Sverige): Abborrasjön, Ankedammen, Ballasjön, Ballingslövsjön, Delsjön, Fattighusån, Hagasjön, Gerdsken, Göta Älv, Henrikstorp-/Ybbarpssjön, Holmadammen, Härlanda Tjärn, Lillasjön, Lilla Tjärby, Ottarpsjön, Surtesjön, Svenstorp, Sämsjön, Vallgraven. Samt ytterligare 6-7 sjöar.

Sjöar jag besökt (Utland): Ghost Park (Italien), Lago di Bolsena (Italien), Rio Ebro (Spanien).

Karpfiske 139