Om mig

En blogg som kommer att fungera som en sorts personlig dagbok för undertecknad i jakten efter karp. Det skall inte sägas att jag är någon fantastisk skribent eller lysande grammatiker. Men jag hoppas ändå kunna förmedla en känsla av kärlek till karpfisket. Jag kommer att skriva så utförligt jag kan om mitt och till viss del även vänners fiske. Det kommer dessutom komma upp ett gäng sjöpresentationer utifrån mitt eget perspektiv. Beskrivningar om sjöar jag besökt runt om i Sverige. Förhoppningsvis även lite trevliga bilder och till och med videos. Det skrivs för lite om svenskt karpfiske, och jag hoppas fler inser hur kul det faktiskt är att skriva och förmedla känslor.

Om mig. Född -90, uppvuxen i Alingsås som ligger en sådär fyra mil öst om Sveriges vackraste stad (Göteborg). Arbetar som kock och har förutom fiskeintresset en stor passion för matlagning i alla dess former. Även sport och då främst fotboll ligger varmt om hjärtat. Är en stor Serie A älskare samt supporter till SSC Napoli. Om det finns något lika adrenalinstint som att fånga en stor karp, är det att stå i Curva B på Stadio San Paolo.

Fiskat har jag gjort sedan barnsben. Som fiskande tonåring i vår lilla stad blev man varmt omhändertagen av Alingsås Sportfiskeförening (ASFF). Trots ens ring ålder blev man medtagen på diverse specimen expeditioner i sann sportfiskeanda. Första försöket på karp gjordes 2005. Under ett par år varvades karpfiske med annat specimenfiske, innan jag till slut insåg att det var Cyprinus Carpio som var arten för mig. Västkustens pärla, Härlanda Tjärn får räknas som både hemma- och favortivatten. Annars ser jag stor spänning i att åka söderut och utforska helt, för mig, nya vatten. Även om det sällan är nyckeln till framgång. Utlandsfisket är också något som kommer utökas i framtiden, även om de Svenska karparna rankas högst.

Namn: Joakim Jacobson, Ålder: 28 år, Bor: Alingsås, Arbete: Kock, Fiskebil: Renault Kangoo -14, Fiskespön: Harrison Aviator Flex 12′ 3,25, Fiskerullar: Shimano Ultegra XTD, Fiskat karp sedan: 2005, Största Spegelkarpen: 19.76 kilo (Sverige) /  13 kilo (Utland), Största Fjällkarpen: 13.44 kilo (Sverige) / 21,725 kilo (Utland), Favoritbete: Fusion, Favoritvatten Sverige: Härlanda Tjärn & Henrikstorp, Favoritvatten Utland: Lago di Bolsena (Utav de jag besökt).

Visioner inför 2018: Med en målbild som är mindre än senare år ser jag fram emot årets säsong. En säsong där det skall njutas utav tiden man får spendera bakom spöna. Det enda jag begär utav mig själv är att koncentrera mig till 110% under fiskepassen och göra det bästa utav varje enskilt tillfälle, oavsett förutsättningar. Visionen är fortfarande en karp över 20 kilo i Sverige. Det känns som jag tjänat ihop till den nu. Men det är inget mål, utan en vision. Vilket är en stor skillnad.

  • Personlig Rekord
  • Spegelkarp (Sverige): 19.76 kilo.
  • Fjällkarp (Sverige): 13.44 kilo.
  • Gräskarp (Sverige): 10.14 kilo.
  • ——————————————–
  • Spegelkarp (Utland): 13.00 kilo
  • Fjällkarp (Utland): 21.725kilo.
  • Gräskarp (Utland): 11.80 kilo.
  • ——————————————–

Sjöar undertecknad besökt (Sverige): Abborrasjön, Ankedammen, Ballasjön, Ballingslövsjön, Delsjön, Hagasjön, Gerdsken, Göta Älv, Henrikstorp-/Ybbarpssjön, Holmadammen, Härlanda Tjärn, Kroppkärrssjön, Lillasjön, Lilla Tjärby, Mölndalsån, Ottarpsjön, Sogylet, Surtesjön, Svenstorp, Sämsjön, Vallgraven. Samt ytterligare 6-7 sjöar.

Sjöar undertecknad besökt (Utland): Ghost Park (Italien), Lago di Bolsena (Italien), Rio Ebro (Spanien), Sumbar (Kroatien).

Karpfiske 139