Swedish Carp Challenge 2015.

Swedish Carp Challenge 2015.

En spännande upplaga av tävlingen då den arrangerades både i Sämsjön och Vittsjön. En sammanlagd segrare samt två lag till World Carp Classic. Bra upplägg enligt mig då fångstmöjligheterna ökar drastiskt när man drar ned antalet lag per sjö.

Nu var dock förhållandena usla för Sämsjön usla efter den kalla våren. Men det är ju samma för alla. Jag och Håkan tävlade för tredje året i rad, och all heder åt honom. Det funkar riktigt bra. Efter den goda grillmiddagen signerad Doktor Palm i år, (grejerna kom från Birger och hemdeli), så startade lottningen.

Gissningsvis fick vi välja som 8-9 lag utav 17 vilket är ett framsteg mot föregående år. På kartan stod mycket oväntat plats nummer 14 kvar. Peggen vi segrade ifrån för två års sedan. Nu var förutsättningarna inte riktigt likadana, men ändå klart nöjda kunde vi bege oss till swimmet.

Platsen som lutar i 90 graders vinkel är en trevlig och vindskyddad liten plats. Jag fiskar två spön utåt på något djupare vatten 2-2,5 m och ett spö grunt. Tyvärr flyter helgen, liksom för de flesta i sjön, på utan vidare aktivitet. Inte ett liv i viken mer än någon sporadisk braxen. Synd. Men det är bara att ta nya tag nästa år.

* Totalvinnare blev Antun Kuzele och Dalibor Klaric i Mainline Team Sweden 3. Stort Grattis!.

* Även Mainline Team Sweden 4 bestående utav Andreas Jönsson och jesper Lindeborg fiskade bra och kammade hem andra platsen i Vittsjö. Dessutom tog de nytt sjö samt tävlingsrekord på dryga 15 kilo.

* I Sämsjön tog Gert och Martin en mycket (!) välförtjänt seger. Stort Grattis även till er!.

* Sist men inte minst fångades det även nytt tävlingsrekord i Sämsjön – 13,80 kilo.

Avslutar med ett stort tack till Håkan, Gizmo, övriga deltagare samt tävlingsledningen och då främst Micke och Janne. Tack och bock! Ses nästa år igen.

4

Segrare i Sämsjön – Gert och Martin. Stort Grattis!