Throwback Thursday – Första karpen.

Throwback Thursday – Första karpen.

Torsdag igen. Tiden går fort och snart är det dags att åter njuta av kyliga soluppgångar bakom spöna. Det är dock mycket annat som pågår i livet just nu. På gott och ont. Suget efter fisket är minst lika stort men målsättningarna och kraven inför säsongen har sjunkit något. Back to basic, fiska, ha kul samt kanske landa en och annan helt ofångad liten karp. I helgen besökte jag tillsammans med ett gäng goda kamrater karpmässan CarpinOn i Colchester. Trevlig tillställning som vi får anledning att återkomma till. Verkar dock som vi alla fått efterdyningar i form av någon sorts influensa. Jag hoppas det inte blir värre så jag kan göra ett försök på söndag i rinnande vatten.

Nu dags för throwback thursday igen. Idag följer jag strömmen och visar upp mitt livs första karp. Efter ett fåtal resultatlösa försök 2004 och 2005 i Gerdsken samt Ballasjön, skulle ett koppel av fiskar syna mattan nästkommande säsong. 2006 var året, jag hade snurrat 16 varv runt solen och var drygt två skitar hög. Det var i början av juni, jag och ett par kamrater satsade en helg vid Ballasjön i nästintill tropisk sommarvärme. Resultatet blev med tanke på rådande förutsättningar samt bristande kunskap mycket bra. Två landade fiskar på 8270 gram samt 8930 gram. Den senare var faktiskt nytt sjörekord vid detta tillfälle. Ett starkt minne från en sjö som…. inte alls föll mig i smaken. Skämt åsido, men efter detta passet har jag inte besökt Ballasjön trots att jag bor endast några mil från sjön samt att fiskarna idag vuxit sig rejält stora. Men vem vet,, snart kanske man sitter i vargaviken igen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Första karpen 8270 gram.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Andra karpen 8930 gram.