Throwback Thursday!. – Minnen från Sämsjön.

Throwback Thursday!. – Minnen från Sämsjön.

Skall först och främst tacka för responsen på sidan som varit mycket god!. Tack!. Det är roligt. Imorgon bär det av söderut för att ge de häftiga Rio-Ebro karparna en match. Det skall bli riktigt kul och förhoppningsvis blir det ett par fiskar. Dock verkar det vara kallt och riktigt trögt där nere för tillfället så jag väljer att skruva ned förväntningarna så got det går. Man vet ju aldrig, små väderskiftningar kan göra stor skillnad. Om inte annat skall det bara bli gott att ”dänga lite bly” som Christian Hermansson så fint uttryckte sig. Kul dessutom att lära känna lite nytt folk och tjöta lite skit samt dricka kaffe.

Rio Ebro domineras ju av häftiga gamla fjällkarpar. När jag satt och kollade i arkivet efter något bra ”TBT -material” så hittade jag en riktigt häftig fisk. En fisk från sämsjön 2008 som min kamrat Andreas fångade i norra änden. Dessa superhäftiga sämkarpar bär verkligen en speciell mystik över sig och den natursköna omgivningen inbjuder verkligen till upplevelser utöver det vanliga.

Den tilltänkta platsen förmäskades med en rejäl laddning utav sämbetet numero uno, nämligen Fusion. Fisket som varade över en helg var inget extraordinärt vad det gäller antal. Jag kammade noll och min kamrat fick två fjällkarpar. Vilket väl i och för sig är godkänt. Men en utav dessa fiskar var något utöver det vanliga. En massivt överviktig ”sugga” på fantastiska 14,56 kilo. Detta är en utav de absolut häftigaste fiskar jag skådat. Vem vet hur gammal hon var?..

Jag är långt ifrån expert på detta med biologi och fiskars inre organ osv. Men denna fisken hade vad jag förstått inte släppt rommen?. Romstinn med vätska i buken. Fisken fångades året efter på cirka 12,5 kilo. Likadant var det med Andreas fisk från Holmadammen på 13,92 kilo. Hmm, nu börjar jag misstänka Andreas 🙂 … Nej skämt åsido. Men det hade varit kul att veta exakt vad det är som händer i fall likt detta. Är det någon som är mer insatt får ni gärna förklara. Nedan kommer en bild i alla fall på en fantastisk fisk. Och duktig fiskare med för den delen!. Nu är det dags att packa väskorna så hörs vi nästkommande helg. Då blir det förhoppningsvis lite Ebro-bilder.

andreas

En sommarmorgon vid Sämsjön. Fisken vägdes in på fina 14,56 kilo.