Vecka 17 – Summering.

Vecka 17 – Summering.

Vår har nu kommit på allvar och veckorna kommer rulla på i rasande tempo. Det är svårt att få tiden att räcka till. Just nu är det mycket annat som tar kraft och motivationen för rejäla satsningar är inte på topp, tyvärr. Men den återkommer i framtiden, lika säkert som att solen går upp imorgonbitti.

Måndag – Fiske var inte på tapeten idag. Men när jag klev ut från jobbet vid 15-tiden och mötes av strålande sol och säkert 18 grader omvärderade jag mina planer. Fort hem, rotade fram lite korv i frysen, slängde in spöbagen i bilen och satte på brillorna. Vred på musiken och for iväg för att äta middag vid sjön. Väl framme gick jag en promenad runt den lilla sjön och kunde i det strålande solskenet skåda ett gäng karpar. Dock utom räckhåll för undertecknads små brödbitar. Det är dock alltid en njutning att spana karp. Jag tog mig till en närliggande sjö och såg ytterligare någon karp i formatet mindre. Jag la ut två multiriggade spön med pva-bags lite på chans och satte mig och avnjöt en enkel middag bestående utav korv med bröd samt räksallad. Enkelt, men slående gott. Framför allt i solen. Efter maten var det också dags för två koppar kaffe innan det var dags att styra bilen hemåt. Har sagt det förut och säger det igen, vår.

Onsdag – Veckans enda nattpass. Tredje dagen på raken med riktigt rejäl värme gjorde att karparna var rätt aktiva. På plats runt 15 tiden hittade jag  snart ett par fiskar som låg och gottade sig i solen. Ett fåtal brödbitar senare går en riktig kloss självsäkert upp och plockar två av tre. Skall precis smyga ut mitt krokbete när två små demoner sända utav djävulen själv dyker upp (gräsänder). Fullständigt orädda förstör de mina chanser på den fina fisken och jag kan bittert konstatera att det inte blir lätt att plocka någon på ytan här. Jag lyckas heller inte med det. Jag hittar en fisk till under eftermiddagen, dock dyker ankor upp illa kvickt igen. Denna fisken verkar dock inte lika intresserad, men vem vet vad som hade hänt om man fått en riktigt chans. I min desperation fiskar jag till och med på två gräskarpar som inte heller dem är intresserade utav varken bröd, mask eller majs..

En varm natt följer och hoppet inför morgontimmarna är ändå relativt gott. Runt 07:30 drar det också iväg, återigen är vapnet en Pineapple applicerad på en multirig samt en pva-påse med bloodworm pellets. Snikfiske såhär på våren är effektivt. Fisken fightas riktigt bra och ser också rätt bastant ut i vattnet. Blir aningen överraskad när fisken inte passerar tio kilo utan stannar på 9,88 kilo. Nåväl, lika glad är jag för det. Det är min största fisk i denna sjön för min del. En kort och tjock fisk i vacker mörkbrun skrud. Gårdagens värme återvänder inte riktigt och solen har under förmiddagen svårt att tränga igenom molntäcket. Åker hem vid middagstid klart nöjd. – Bild kommer framöver då jag fick fotohälp och inväntar bild.

Lördag – Efter ett besök nere hos far på Sahlgrenska beslöt jag mig för att åka och mäska Delsjön samt Härlanda Tjärn för något framtida pass. Fiskesuget har i veckan inte varit överdrivet stort men sanning är att jag blev riktigt motiverad till att fånga en Delsjö karp. Så motiverad att jag struntade i Härlanda. Skeppade i ett par liter partiklar och knappa två kilo bullar. Denna intressant, relativt stora sjö i Göteborg med nästan osannolikt lågt fisketryck med tanke på vilka fina och intressanta fiskar som döljer sig under ytan. Det är väl som vanligt i staden, parkeringen. Sjörekordet innehar kamrat Benny på 14,4, en fisk med stor potential. Det är många fina fiskar mellan 10-12 kilo, stridbara, häftiga gamla spegelkarpar. Dessutom lär det finnas många ofångad fiskar. Som exempel är det utsatt bra många fjällkarpar och jag tror endast 2-3 stycken är fångade. Mäska mycket och fiska några mornar så skall det nog gå att fånga en fisk åtminstone.

Söndag – återigen besök hos far på Sahlgrenska. Han är på bättringsvägen. Skönt. Väl nere i Göteborg fortsatte jag sedan söderut nere till Halmstad och Anders Urbas. Hämtade lite mixer, pellets osv. Lite fika och trevligt snack som givetvis innefattade en del fiskerelaterat. Jag hoppas vi kan styra ihop något pass framöver.

Tre veckor kvar till semestern. Dags att börja planera, och även om exakta sjöar bestäms först på plats snurrar givetvis tankarna rejält. Nu stundar tre veckor med arbete, betesbak, planering, kalas och ett och annat morgonpass. Men särskilt mycket fiske innan semestern blir det inte.